Linnean: 2019 in beeld

05-03-2020
0 reacties

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 850 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren. Opgenomen bijeenkomsten kunt u terugkijken 

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Filter op:

     

    

Nieuws

De implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen, dat is het doel van Linnean. Om dat doel te bereiken verbinden wij patiƫnt(organisaties), zorgverleners, beleidsmedewerkers, zorginkopers en onderzoekers. In ons jaarverslag leest u wat we in 2019 voor elkaar kregen.

Vorig jaar kwamen we bijeen in drie landelijke netwerkbijeenkomsten en twee werkbezoeken. We lieten ons inspireren over het gebruik van data in de spreekkamer, de (tussen)resultaten van de werkgroepen PROMs en Evaluatie en het thema PROMIS. De werkbezoeken vonden plaats in het OLVG in Amsterdam en bij Amgen in Breda. Daarnaast waren veel leden actief in werkgroepen, zo bekroonde de werkgroep PROMs hun werk met een presentatie over de menukaart generieke PROMs.

In verbinding met elkaar

Centraal bij alle activiteiten en producten van Linnean staat het motto ‘In verbinding staan met elkaar, met collega’s binnen en buiten uw organisatie’. Die verbinding hebben we ook in 2019 proberen te realiseren met het actief uitdragen van ons netwerk. Al meer dan 350 Linnean-leden hebben een profiel op onze website. Op de nieuwe online omgeving werden 13 praktijkvoorbeelden en 16 inspiratieverhalen toegevoegd.

Weten wat Linnean in 2019 nog meer gedaan heeft? In ons jaarverslag ‘Linnean: 2019 in beeld’ leest u alles over de georganiseerde activiteiten en opgeleverde producten van vorig jaar. Download het hieronder.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Inspiratiebrief

Twitter

0  reacties

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen