WG PREMs notulen 23 april 2020

April 28, 2020
0 comments

Linnean is een open, landelijk netwerk van ongeveer 500 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren.  

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Nieuws

Op 23 april bespraken veertien leden van de werkgroep PROMs en PREMs, naar aanleiding van een presentatie van Bart van Bruggen en Barbara van Leiden, welke activiteiten de werkgroep kan oppakken. 

De leden van de werkgroep stelden zich voor en vertelden over het effect van het coronavirus op hun activiteiten en specifiek hoe het virus het meten van PREMs beïnvloedt.  

  • Ziekenhuizen meten PREMs niet of nauwelijks en als ze dit gaan doen, ziet de meting er anders uit. 
  • Wettelijke aanleveringen van PREMs zijn uitgesteld (farmacie), verplicht dan wel vrijwillig (wijkverpleging).

Na een terugblik op het proces en een presentatie over een werkgroep die een kernset PREMs wil afstemmen (van PREM MSZ en PEM van NFU (vervanger van CQ-index)), bespraken we de mogelijkheden van de Linnean-werkgroep. We kwamen tot de conclusie dat de Linnean-werkgroep:

  • een advies kan schrijven over een generieke PREM, uit welke onderdelen deze kan bestaan, en wie met welk instrument meet. Het kennisniveau in Nederland is verschillend. We mengen ons niet in de discussie over de kernset van PREMs. Wel geven we het belang aan.
  • advies kan schrijven over het belang van transparantie: hoe deel je de uitkomsten met patiënten?
  • een onderzoeksagenda zou kunnen maken met de onderwerpen die opgepakt kunnen worden, iets wat wij als Linnean-werkgroep niet kunnen doen.

Lees de complete notulen (alleen zichtbaar voor PREMs leden).

Volgend overleg 25 mei 15:30-17:00 uur via Zoom . 

Images

Twitter

0  Comments

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie settings