Waardegedreven zorg inspiratie juli - september 2020

09-10-2020
0 reacties

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 700 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren.  

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Filter op:

     

    

Nieuws

In het derde kwartaal van 2020 is er op linnean.nl een groot aantal nieuwe verhalen en kennis- en achtergrondartikelen verschenen. Ook zijn er een aantal verhalen in samenwerking met Qruxx verschenen.

We hadden maar liefst twee digitale bijeenkomsten. Toegevoegde praktijkvoorbeelden gingen over KLIK, DICA, LROI, Zorgladder, KNGF, RocheDialoques en waardegedreven zorg binnen militaire gezondheidszorg. Daarnaast hebben een flink aantal inspirerende personen, onder wie Gona Aziz, Irene Dingemans, Nina Zipfel, Hetty Prinsen, Henk van der wal, Stephan Meijer, Simone Goosen, Paul Brand, Sander van Schaik, ons hun ervaringen met en verhalen over waardegedreven zorg verteld. 

Benieuwd naar alle verhalen, voorbeelden en artikelen uit de periode juli - september 2020? In de PDF vindt u een overzicht. Klik op de tekstballonnen om eenvoudig verder te kunnen lezen. 

Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen!

Open de kwartaalrapportage

Afbeeldingen

10 september 'Waardegedreven zorg als medicijn voor het zorgstelsel'

24 sept: 'Van registreren van data naar meervoudig gebruik: ervaringen v

Inspiratiebrief

Twitter

0  reacties

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen