Webcast 3 december 2020: 'Waardegedreven zorg vereist waardegedreven bekostiging'

24-11-2020
0 reacties

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 850 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren. Opgenomen bijeenkomsten kunt u terugkijken 

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Filter op:

     

    

Nieuws

Op 3 december is het zover: Linnean organiseert samen Menzis en Zilveren Kruis de webcast ‘Waardegedreven zorg vereist waardegedreven bekostiging’. Tijdens de webcast hoort u meer over waardegericht inkopen voor CVA-zorgbundel, angst en depressie en integrale geboortezorg.

Deskundigen aan het woord

Jan Fokke Mulder, gespreksleider van de avond, gaat in gesprek met Frank Eijkenaar (ESHPM/ Erasmus MC en lid van de werkgroep Bekostiging) over de theorie van bekostiging en zorgbundels. Frederique van Duuren (Zilveren Kruis) en Arnoud van der Geijs (Menzis), beiden zorginkopers, lichten hun geleerde lessen toe. Psycholoog Sjoerd Kosterman (Punt P/ Arkin) en revalidatie Markus Wijffels (Rijndam revalidatiecentrum) komen ook aan het woord . Laat u tijdens deze webcast meenemen in de wereld van waardegericht inkopen. Tijdens de uitzending kunt u uw vragen stellen. Alle vragen worden live of achteraf opgevolgd.

Aanmelden

Meer informatie over de webcast leest u op naar deze pagina. Log in en registreer u eenvoudig via de aanmeldknoppen. U ontvangt een paar dagen van tevoren de link van de webcast in uw mailbox.  

Programma

  • 18:30-19:00 uur          Digitale inloop via zoom
  • 19.00 – 20.30 uur        Deskundigen vertellen vanuit hun perspectief over bekostiging, CVA-zorgbundel, angst en depressie en integrale geboortezorg.
  • 20.30 – 21.00 uur        Online borrel via zoom

Mocht u nog vragen en of opmerkingen hebben, dan horen wij die uiteraard graag via linnean-initiatief@zinl.nl 

Afbeeldingen

Landelijke netwerkbijeenkomst

Twitter

0  reacties

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen