Menzis brengt ggz-instellingen bij elkaar voor betere angst- en depressiezorg

26-11-2020
0 reacties

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 850 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren. Opgenomen bijeenkomsten kunt u terugkijken 

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Filter op:

     

    

Nieuws

Waardegerichte zorg op het gebied van angst en depressie. Dat is de focus van Arnoud van der Geijs, zorgexpert GGZ van Menzis. Samen met Sjoerd Kosterman, GZ-psycholoog vertellen ze tijdens de webcast van 3 december meer over hun reis binnen dit traject. Stel uw vragen over dit traject live aan ze.

Menzis richtte een traject op waar vijftien aanbieders aan deelnemen. Ze spiegelen uitkomsten en stellen verbeterplannen op. Met als belangrijkste doel de drie pijlers van waardegerichte zorg: verhogen van de ervaren kwaliteit, een betere gezondheid van burgers en cliënten en lagere kosten. Een lerend netwerk van instellingen noemt Arnoud van der Geijs het traject Waardegerichte zorg Angst & Depressie. “De vijftien  aanbieders met wie we werken, verschillen natuurlijk in veel opzichten van elkaar. Sjoerd Kosterman vult aan:  “Het is goed dat je echt met elkaar aan tafel zit. Dat gebeurt in een open en transparante atmosfeer. Je hebt in de zorg allerlei beelden van elkaar, Die blijken dan als je in gesprek gaat eigenlijk niet te kloppen.”

Lees hun verhaal op Qruxx

Aanmelden voor de webcast voor 3 december

Afbeeldingen

Twitter

0  reacties

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen