PREM spiekbriefje: we horen graag uw mening voor 19 maart

04-03-2021
0 reacties

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 1000 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren. Opgenomen bijeenkomsten kunt u terugkijken 

Sluit u aan bij Linnean

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Filter op:

     

       

Nieuws

De werkgroep PREMs van het Linnean Initiatief ontwikkelde het “PREM spiekbriefje” om basiskennis mee te geven rond het meten van patiëntervaringen. Het spiekbriefje bevat zeven thema’s en 27 vragen.

Het meten van patiëntervaringen is één van de bronnen om met elkaar de zorg te verbeteren. De beschikbare informatie over PREMs is versnipperd en niet altijd duidelijk en up-to-date. Dit vormt een uitdaging voor zorgteams die aan de slag gaan met waardegedreven zorg en beperkt bekend zijn met PREMs. Voor deze doelgroep is het PREM spiekbriefje ontwikkeld.

Graag consulteren we hoe dit spiekbriefje wordt ervaren in de praktijk. Daarom vragen we uw reactie op deze vragen:

  1. Vindt u het PREM spiekbriefje bruikbaar voor waardegedreven zorgteams?
  2. Mist u onderwerpen of vragen?
  3. Heeft u referenties (bijv. website, artikel) die we kunnen toevoegen?
  4. Kent u praktijkvoorbeelden die passen bij de vragen in het spiekbriefje? Praktijkvoorbeelden die reeds beschikbaar zijn rond dit thema Santeon, ZorgkaartNederland, Erasmus en Haaglanden Medisch Centrum
  5. Bent u van plan het spiekbriefje te gaan gebruiken?

U kunt uw inhoudelijke reactie sturen naar linnean@zinl.nl vóór 26 maart 2021. Wij hopen dat u wilt meedenken!

Dolf de Boer en Hileen Boosman

Afbeeldingen

Werkgroepen

Twitter

0  reacties

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen