Submenu

Webcast 19 mei 'In 7 stappen naar een waardegedreven zorg dashboard'

04-04-2022

In de waardegedreven zorg draait het om de best passende zorg voor de patiënt: zorg die aansluit op de situatie van de patiënt. Zorg die echt helpt en zo meer waarde oplevert. Dashboards spelen hierin een belangrijke rol.

Dashboards hebben als doel dat informatie gemakkelijk en snel wordt begrepen, door zorgverleners én patiënten. Zo kunnen zij samen de beste keuzes voor de meest passende zorg maken. In de handreiking ‘In 7 stappen naar een waardegedreven zorg dashboard', dat 19 mei 2022 gelanceerd wordt, staat omschreven hoe dat moet.

Tijdens het plenaire gedeelte van de webcast gaat Robert P. Winkel, voorzitter van de Linnean werkgroep datavisualisatie/ dashboard, met een panel van deskundigen in gesprek. Dit zijn:

  • Johan Hogendoorn, chronisch nierfalen-patiënt, werkgroep Santeon
  • Anouck Splinter, projectleider leer- en verbeter-dashboard Stichting Zorgladder
  • Anne  Vogelaar, projectleider dashboard patients like me
  • Sara Sprinkhuizen, datavisualisatie specialist The Data Vision Lab

Na het plenaire gedeelte kun je kiezen voor één van de onderstaande deelsessies:

  1. Santeon - arts en promovendus Dorinde van der Horst en projectleider Anne Vogelaar nemen jullie mee in de ontwikkeling van twee samen beslis dashboards: een dashboard voor in de spreekkamer en patiënten thuis voor chronische nierschade en een patients-like-me dashboard voor borstkanker. Ze passen het 7-stappenmodel toe op deze dashboards en geven je praktische tips hoe je dashboards ontwikkelt.
  2. GGZ – Hoe maak je ROM-informatie inzichtelijk zodat het de behandelaar en cliënt helpt in het proces van samen beslissen? En hoe verhoudt dat zich tot de vraag: wat zijn de mogelijkheden van de cliënt? Margot Metz (GGz Breburg) neemt je samen met Charlotte Marchandisse en Stasja Draaisma (InGeest) mee in de wereld van de geestelijke gezondheidszorg en laten voorbeelden van samen beslissen én leer- en verbeterdashboards zien. Deze ontwikkelden ze binnen het project Synquest.
  3. Zuyderland – Lars Roks (Zuyderland) nemen jullie mee in de methodiek die Zuyderland ziekenhuis hanteert bij de ontwikkeling van meer dan 25 dashboards rond leren en verbeteren. En hoe deze methodiek zich verhoudt tot het 7-stappenmodel. Ze hebben sinds kort ook een verpleegkundig dashboard rondom overkoepelende thema’s zoals o.a. pijn, delier en decubitus. Borging en implementatie van begin tot eind zijn specifieke aandachtspunten binnen deze deelsessie.
  4. Zorgladder – Anouck Splinter (Stichting Zorgladder) en Mark Tenhagen (chirurg Proctos kliniek) laten jullie middels het 7-stappenmodel zien hoe zij gezamenlijk het leer- en verbeterdashboard voor aambeien ontwikkelden. Waar loop je tegenaan bij de ontwikkeling? Wat waren de eerste reacties van medisch specialisten op dit dashboard? Hoe verliep de samenwerking? Hoe borg je het gebruik van het dashboard binnen een organisatie? Niet alleen komt de ontwikkeling van het dashboard aan bod, ook wordt er gesproken over de veranderkundige aspecten van het ontwikkelen van een dashboard.

Na de deelsessies sluiten we af met een rondetafel waar u tips krijgt van Sara Sprinkhuizen, datavisualisatie specialist The Data Vision Lab.

Ben jij werkzaam in de zorg? En wil je aan de slag met het maken van een dashboard die in de spreekkamer gebruikt kan worden om het gesprek tussen patiënt en zorgverlener te bevorderen? Of een dashboard dat de zorg voor groepen patiënten inzichtelijk maakt om zo te kunnen leren en verbeteren? Kom dan naar de webcast van 19 mei!

Aansluiten
Je kunt aansluiten bij de webcast via de volgende Zoom link. Of je kunt in Zoom de volgende codes invoeren

Meeting ID:  892 7239 4979
Passcode: Linnean22

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen