Hoe waardegedreven werkt jouw team? Doe de QuickScan

04-04-2022
1877 keer bekeken

De werkgroep Aandoeningsgericht Organiseren introduceert de QuickScan 'hoe waardegedreven werkt ons team'!

De QuickScan in een notendop

Waardegedreven zorg wordt vaak geassocieerd met PROMs meten, samen beslissen en uitkomsten in dashboards visualiseren. Maar wist je dat waardegedreven zorg maar liefst zeven domeinen telt? Met het invullen van de QuickScan weet jij waar jouw team staat op deze zeven domeinen. Wat gaat goed? Wat kan beter? Bepaal samen met je team de agenda en monitor jullie voortgang door elke zes maanden de QuickScan te doen. 

Waar vind ik de QuickScan?

Je vindt de QuickScan hier. We bieden je deze 100% gratis aan, alhoewel… misschien willen we toch vragen om een kleine tegenprestatie. Wij zijn namelijk erg benieuwd hoe je het invullen hebt ervaren, hoe jouw team heeft gescoord op de zeven domeinen van waardegedreven zorg en of je nog tips hebt om deze QuickScan nog verder te verbeteren. Je hoeft natuurlijk helemaal niets, maar wij houden ons van harte aanbevolen!

Hoe is de QuickScan tot stand gekomen?

De QuickScan is ontwikkeld door en wordt u aangeboden door de Werkgroep Aandoeningsgericht Organiseren van het Linnean Initiatief. Binnen de werkgroep was/is veel ervaring met waardegedreven zorg. Toch leek het ons relevant en interessant om de eerste versie van de QuickScan in de praktijk te onderzoeken. In de periode juni '21 tot en met december '21 is de QuickScan in de praktijk getoetst bij 25 multidisciplinaire teams. Hun feedback is verwerkt in deze tweede (maart 2022) versie van de QuickScan. Het onderzoek is tevens op 25 november 2021 gepresenteerd in de webcast 'Teams als hoeksteen van waardegedreven zorg' (zie onderaan deze pagina).

QuickScan, gedaan. Hoe nu verder?

Mocht je aan de slag willen met waardegedreven zorg of wil je de volgende stap zetten, doe dan vooral je voordeel met het LINNEAN-model 'Sneller meer waarde voor de patiënt". Je vindt deze hier.

#Wistjedat: Een 100% digitale versie van de QuickScan binnenkort beschikbaar

Een aantal leden van de werkgroep Aandoeningsgericht Organiseren is zo enthousiast over de QuickScan dat ze deze op eigen initiatief aan het doorontwikkelen en volledig digitaliseren zijn. Bovendien kunnen zij jouw team helpen bij het bespreken van de resultaten én je kunt jouw resultaten met andere teams (nationaal en internationaal) benchmarken. Mocht je hier meer informatie over willen ontvangen, stuur ons dan een e-mail.

Afbeeldingen

Teams als hoeksteen van waardegedreven zorg

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen