Werkgroepen

Hieronder vindt u alle werkgroepen. Bent u lid van een werkgroep? Dan kunt u in de werkgroep samenwerken. Bent u nog geen lid? Dan kunt u zich hier aanmelden. 

1. Inspiratienetwerk – Monique Slee-Valentijn               

Missie: Inspireren en verbinden zonder aan te geven welke initiatieven 'het beste' zijn. Dit via een platform realiseren om inspirerende voorbeelden op te delen en contact met elkaar te zoeken. Ondersteunend hieraan worden activiteiten zoals werkbezoeken georganiseerd.

Ga naar werkgroep of meld u aan

2. Privacy – Hilde Dijstelbloem
 

Deze werkgroep houdt zich bezig met de uitdagingen rondom de uitwisseling van (patiënt)gegevens. Is het bijvoorbeeld noodzakelijk een nieuwe grondslag zorg en wetenschap te maken waardoor het makkelijker wordt gegevens opnieuw te gebruiken en te koppelen?

Ga naar werkgroep of meld u aan

 

 

 

 

3. PREMs – Dolf de Boer en Hileen Boosman 

Deze werkgroep brengt in kaart welke instrumenten momenteel gebruikt worden. Daarnaast brengt ze advies uit over de mogelijke toepassing van een "generieke PREM". 

Ga naar werkgroep of meld u aan

 

 


 

4. ICT / Data verzamelen – Frits van Merode  

De werkgroep gaat aan de slag met zeven doelstellingen. De primaire focus ligt op informatievoorziening ten behoeve van het gesprek in de spreekkamer (voor zowel zorgverlener als patiënt). Alle doelstellingen werken we uit in concrete opdrachten, gericht op het in beeld brengen van de knelpunten rondom het verzamelen, analyseren en terugkoppelen van uitkomstinformatie en het aandragen van de mogelijke oplossingen hiervoor.         

Ga naar werkgroep of meld u aan

 

 

 

 

5. Evaluatie – Philip van der Wees en Martine de Bruijne

Deze werkgroep onderzoekt of het gebruik van uitkomstenmaten vanuit patiëntperspectief leidt tot meerwaarde voor de patiënt, de zorgverlener en de volksgezondheid. Het ontwikkelen van een kader voor evaluatie en opstellen van een onderzoeksagenda hebben prioriteit.

Ga naar werkgroep of meld u aan

6. Onderwijs en opleiden – Michael de Neree tot Babberich

Deze werkgroep stelt een matrix samen die inzicht geeft in de bestaande opleidingen en onderwijs rond waardegedreven zorg. Zo maken ze inzichtelijk wat er nodig is om in Nederland dit onderwerp te versterken.

Ga naar werkgroep of meld u aan

 

 

 

 

7. Kosten – Wilbert van den Hout

Bij waardegedreven zorg hebben kosten van de geleverde zorg een prominente plek. Iedereen worstelt hoe je deze kosten berekent en zichtbaar maakt. Hoe haal je de gegevens makkelijk uit de ziekenhuissystemen, maar ook uit de systemen van zorgverzekeraars. Zijn hier al goede voorbeelden van?

Ga naar werkgroep of meld u aan

8. Bekostiging – Mart van de Laar

Deze werkgroep inventariseert innovatieve betaalmodellen op basis van (uitkomst)informatie. Bijvoorbeeld door (inter-)nationale modellen en praktijkvoorbeelden in kaart te brengen. We verlaten niet het huidige declaratiesysteem, maar kijken naar alternatieve contractvormen.

Ga naar werkgroep of meld u aan

 

 

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie settings